Teorie nedemonstrată

Într-una din discuţiile de azi cu o tipă am avut un fel de revelaţie, dacă o pot numi aşa.

În general, o relaţie se termină când unul din parteneri începe să facă anumite lucruri care nu mai sunt pe placul celuilalt, îl răneşte şi acesta în cele din urmă încheie relaţia.

Nimic fabulos până acum.

Daaaaar. Ceva uimitor, de remarcat, şi de multe ori greu de sesizat.

O persoană rănită va adopta multe din obiceiurile celui pe care l-a abandonat, aş zice din autoconservare, sau …vaccinare. Un mecanism de prevenire a repetării suferinţei.

Nu înseamnă că un partener înşelat va înşela la rândul lui…dar va fi tentat. Mai mult decât dacă partnerul din trecut nu ar fi făcut-o.

Dacă un partener a fost egoist, şi celălalt a suferit din acest motiv, cel din urmă va deveni egoist de asemenea.

Regula se aplică îndeosebi persoanelor cu orgoliu ridicat. Regulă, spus exagerat. E simplă observaţie.

Cei care ştiţi de cupluri terminate dintr-un motiv cunoscut vouă, vă invit să testaţi teoria. Eu am aplicat-o inclusiv pe mine…şi e validă.

Advertisements

13 Responses to “Teorie nedemonstrată”

 1. hmm… sau relatiile se termina cand cineva isi da seama ca relatia n-are niciun viitor, nicio directie spre care sa se indrepte, ca stagneaza de prea multa vreme si ca incercarile de a o readuce pe linia de plutire esueaza lamentabil

 2. Caz în care, foarte probabil, unul din parteneri va pierde o parte din entuziasmul tipic pentru o relaţie, entuziam lipsă înainte de final…

 3. Nu m-am gandit pana acuma la posibilitateaasta..dar cred ca e ff credebila.

  • Cum ziceam, e destul doar să iei o relaţie (a ta sau a cuiva cunoscut), să cauţi părţile negative care au dus la rupere şi să conştientizezi reapariţia lor în celălalt partener, într-o formă sau alta. Ca oameni învăţăm din orice, şi din teamă absorbim orice.

   • cred ca depinde foarte mult de gradul de implicare in relatia respectiva. aici as include, cumva, si perioada exacta de timp in care ai stat cu persoana aceea

 4. Da, referirea e făcută pentru cazul relaţiilor de durată. Deci una din condiţii e nivelul de implicare, direct proporţional cu dezamăgirea. Bună observaţie!

 5. Ai dreptate. Si o sa-ti dau cel mai bun exemplu pentru asta. Eu! La scurt timp dupa iesirea dintr-o relatie de aproape 2 ani, am ajuns sa realizez ca ‘mostenesc’ , din pacate, cateva dintre ‘calitatile’ celeilalte persoane. De-a dreptul ciudat, din moment ce tocmai aceste lucruri au fost cele care au dus la ruptura…Deci, teorie demonstrata 😛

  • si pana atunci nu aveai nicio farama din “calitatea” X? totul s-a intamplat dupa despartire sau abia atunci ai constientizat?

 6. Dacă ţi-aş spune că ai în tine toate calităţile şi toate defectele, m-ai crede? 🙂

 7. mda, e foarte valida. e instictul de conservare care se “imbunatateste” in urma observatiei. sau pe numele popular theoria ” the survival of the fittest”.

 8. *teoria, chiar

 9. Imi cer scuze ca raspund cu intarziere, dar n-am mai dat pe blog de cateva zile

  @briza: sincer, abia dupa despartire am constientizat cum stau lucrurile de fapt si crede-ma a fost o chestie pe care, desi trebuia s-o recunosc, nu-mi facea mare placere

  @artificiality: se prea poate. probabil ca pana acum n-am vrut sa le vad sau nu stiam unde sa le caut

 10. Căutarea trebuie să înceapă în tine, şi cam tot acolo să se şi termine. Însă nimeni nu spune pe unde trebuie să treacă drumul…ăsta e farmecul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: