Trezeşte-te, căci dormi de prea mult timp

E 1 şi 9 minute. Mi-a sărit starea de somn pentru ceva mai bun. Secunde pierdute în letargie … acum îşi croiesc drum înspre o stare de limbo psihic. Pe fundal se aude Vangelis, Albedo 0.39 .

M-a întrebat acum 2 zile Învăţătorul dacă sunt îndrăgostit. Nu sunt, dar mi-e dor de aşa ceva. Ar justifica orice noapte albă pusă în lupa responsabilităţii.

Nu vreau să dorm azi. O fiinţă dragă se va trezi la 3 pentru a învăţa pentru un examen.Mă voi baza strict pe ceasul meu biologic pentru a mă trezi înainte de testul ei să-i urez baftă. Ştiu cât de mult contează să creadă cineva în tine, mai ales când tu ai uitat cum s-o faci.

Insomniile îmi priesc. Fizic nu, se duce naibii logica, puterea de concentrare, orice lucru care vizează a filtra lucruri fixe.

Pe fundal acum, Vangelis , 12 o’clock. Dar e 1 şi 16 minute. 1 oră şi 16 minute peste fundalul piesei. 1 oră şi 16 minute câştigate într-o lume care-mi dă voie să nu dorm. O realitatea în care mă reciclez spre ceva mai mult. Pierd 1 treime din viaţă dormind-o.

A trăit 100 de ani. Pe naiba, a trăit 66, a dormit 33. Idiotule, calculează mai bine.

Insomniile mă fac high. As high as it gets. Gânduri tâmpe îmi mişună prin cap, acum vizualizez propria înormântare la care vor veni sute de oameni a căror viaţă o voi atinge într-un fel sau altul.

‘Ştiu cine sunt şi ce pot face’, spune ea. Te cred. Dar poate aş vrea să fii mai insistentă. Sunt mort acum, spune-o tare, să te audă Universul. Ştiu că m-ai iertat, dar cui îi pasă? mie…Universului. Ai restabilit ordinea firească a lucrurilor. Dacă vreodată vei ajunge să citeşti toate acestea, află că şi eu te-am iertat. Dar nu ţi-o voi putea spune niciodată. Echilibrul nostru depinde de tăcerea durerii. Şi mută va fi pe veci, căci astfel am ales să ne croim drumurile. Dar nu va fi murit pe deplin, şi fără rost. Ai dat naştere unei făclii care va arde etern. Şi ai dat voie altora s-o menţină caldă. Eşti un înger. Să nu-ţi tai niciodată aripile.

1 şi 22 de minute. Vangelis, Losing Sleep. Zeul alternanţelor îmi dă semnale prielnice. Apriori somnului, vei simţi chemarea acestuia. Voci suprapuse îmi cântă melodii de lullaby, dar refuz acum să mă supun. De ce aş face-o ? O fac zilnic. Azi însă nu. În timp ce tu dormi, eu nu te visez. Nu îţi întind mâna în somn, nu te iau în braţe. Nu.

Ci veghez asupra ta, aşa cum mi-a fost cerut de către stele. Cât timp o fac, ele mă vor lumina în direcţia potrivită. Odată ce-mi încalc destinul, totul se va întuneca. Şi am făcut-o. Dar m-ai iertat, şi te-am iertat.

Şi ce a rămas atunci? Insomnia unei culori puternice, care ar fi fost pata noastră de existenţă pe planşa vieţii. Altă culoare… noi nu putem avea.

2 mâini legate aruncă 3 petale de roze peste mormânt. Vă văd pe toţi trişti. De ce? Eu sunt împăcat, e ordinea firească a lucrurilor. Ah. Mor singur. Ei şi? Toţi murim singuri. E treapta pe care păşeşte fiecare pe rând, niciodată alături de alţii.

Am un gust dulce în mine, ciocolatiu şi roz. Zmeură. K. , e gustul tău. O nouă poartă, o nouă scară? vom vedea.

-De ce trebuie să fii atât de bun cu toţi? de aia te place toată lumea. Te urăsc pentru asta! nu vezi că toţi vor o parte din tine? cu cât le dai lor mai mult, cu atât rămâne mai puţin pentru mine. Nu merit mai mult? 1 şi 27. Vangelis – Prelude. Încă 1 litru de apă consumat. Apasă clapa aceea de la pian. Nu, cealaltă. Ce îţi spune? ce simţi când o apeşi repetat? aşa-mi plânge sufletul când nu eşti lângă mine. Dar nu te voi cinsti niciodată cu lacrimi. Nu le meriţi. Sunt prea frumoase pentru tine…tu…cel al tuturor. Fii al meu, nemernicule. Eu te-am făcut aşa cum eşti. Mie mi-ai jurat credinţă veşnică. Mie mi-ai îngenuncheat atunci. De ce mi-ai adus inima înapoi? Ciobită cum era, trebuia s-o ţii acolo. Pentru că cel mai mare duşman al tău atunci eram eu. De ce ai capitulat? meriţi să mori… rozele cad încet, într-un dans al culorii şi luminii. Alături de ele, alţi ochi privesc înmărmuriţi cum se scurge existenţă şi din amintirile lor.

1 şi 32 de minute. Vangelis, Come to me. Cristalul se sparge încet, izbit de pământ. Vocea supărată din spatele oglinzii nu mai pune întrebări. Acum fabrică răspunsuri artificiale. Nu mai este loc de altceva. Toate se adună spre aceeaşi congruenţă. Mai sunt exact 86 de minute până se va trezi. Dar n-o voi aştepta. Ştiu că universul conspiră s-o anunţe despre toate cele ce se petrec. Nu am timp să ascult plânsul pianului, cântecul lebedei sau strigătul corbului. Nu am timp defel pentru nimic în lume. Timpul mă are pe mine însă. Şi nu-l voi grăbi, căci e nemilos. Şi nu iartă nimic.

Mi-e somn…

Advertisements

20 Responses to “Trezeşte-te, căci dormi de prea mult timp”

 1. Selena Says:

  Uneori parca timpul nu mai are rabdare, alteori rabdarea lui ajunge sa fie chinuitoare. Cu mai multi ani in urma am auzit pe cineva sustinand ca oamenii se nasc singuri si mor singuri, iar iubirea nu exista. Oamenii cel putin nu se nasc singuri si nici nu traiesc singuri. Poate aparent, mor singuri.
  3 si 1 minut… ea asteapta un semn ca totusi, cineva acolo o incurajeaza si crede in ea…

 2. S-a rezolvat şi asta, m-am trezit fără alarmă şi i-am trimis mesaj 🙂

 3. hehehheeh! te simt..cred ca te-ai trezit din jumate in jumate de ora de frik ca vei adormi si nu vei reusi sa trimiti mesajul la timp :p

 4. Art, dormi?
  Art mâine este ziua ta!
  La mulți ani,Art!
  Știi tu cât te iubesc? 🙂

 5. să ne trăieşti ! :*

 6. agathapurple Says:

  just great 😉

 7. Mulţumesc, mulţumesc 😀

 8. tare frumos gestul tau de a o sustine, chiar ajuta , asa cum ai zis si tu

 9. Acelaşi lucru l-a zis şi ea, căci nu se aştepta… 🙂

 10. “Nu vreau să dorm azi. O fiinţă dragă se va trezi la 3 pentru a învăţa pentru un examen.Mă voi baza strict pe ceasul meu biologic pentru a mă trezi înainte de testul ei să-i urez baftă. Ştiu cât de mult contează să creadă cineva în tine, mai ales când tu ai uitat cum s-o faci.”

  Reconfortant gand ca exista oameni care sunt atat de hotarati sa ii inspire pe cei la care tin… cum pot… poate ca undeva, per ansamblu, fiecare strop de energie conteaza…

 11. Sunt de părere că toate se întâmplă pentru un motiv şi există un echilibru în toate… deci tot ce fac e cumva mâna universului care mă ghidează spre echilibru 🙂

 12. happygirls Says:

  Vanghelis, hm… Melodia mea preferata este Intergalactic radio station pe care tocmai am ascultat-o. Iar faptul ca faci asemenea gesturi pt cineva, e mare lucru. De pe ce planeta vii?

 13. Trezește-te, căci dormi de prea mult timp! 🙂

 14. Te-ai ales cu un admirator(deocamdata secret) de pe blogul meu, in fiecare zi cand ma uit la admin la link-urile accesate, observ ca printre ele se afla si cel al blogului tau, desi tu nu ai intrat la mine decat o singura data(parca), respectivul te-a tinut minte si tot insista sa vada ce ai mai scris. Asadar nu-l dezamagi! 🙂

  • Aş prefera admiratoare, dar merge şi admirator, în lipsă de altceva 🙂
   Trec printr-o perioadă mai agitată, sunt prins cu nişte proiecte, şi îmi rămâne puţin timp pentru coerenţă artistică 😀
   Însă m-am gândit la postul tău vis-a-vis de căsătoria, şi m-am gândit la ce urmează să scriu….

   • Respectivul sau respectiva, dupa insistenta cu care iti acceseaza link-ul, tind sa cred ca e vorba de o ea. 🙂
    Glumeam, evident, dezamageste-o/l cat vrei, cat e necesar.
    In acel articol doar titlul se referea la casatorie, ea ramanand vesnic intr-un plan oniric pentru nefericitele credule, dar astept replica ta la cele dezbatute acolo.
    PS
    Nici eu nu sunt indragostita, insa spre deosebire de tine nu-mi este deloc dor de o asemenea ipostaza . Dimpotriva!

 15. Hmm, sesizez puţin cinism. Dar nu e locul să dezbatem asta… însă, în curând 🙂

 16. De acord. Dar asta doar dacă prima dată n-ai iubit destul. E ca şi un fel de hrană spirituală, dacă prima dată nu te-ai săturat, vei vrea mai mult… Există şi revers, ca în toate, unde dacă mănânci prea mult ţi se face rău.
  Dar un prieten are o vorbă în care cred : “mai bine să-ţi fie rău decât să-ţi pară rău” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: