Artificial sau natural?

Deşi absentez în ultima perioadă, am mai multe idei despre care vroiam să scriu, şi una din ele mi-a venit acum câteva zile, notabil când aveam de-a face cu o persoană nouă.

E timidă, retrasă, uşor temătoare, şi a dat impresia de falsă, cel puţin altora.

Şi atunci mi-am pus problema în felul următor. Când eşti de fapt artificial, adică prelucrat, prefăcut etc şi când eşti natural?

Ce anume le disociază pe cele 2, la o adică, dacă nu interesul? Masca îmbrăcată în cele din urmează ascunde interesul personal. De a fi mai bine, de a reuşi, de a primi ceea ce vrei. Ori, asta nu e cel mai natural lucru posibil? să fii preocupat de propria bunăstare? e primordial definitoriu pentru orice om.

Sărind mijlocul, s-ar putea spune că toţi suntem naturali, în forma noastră. Fiecare e alt fel de natural… dar urmărind definiţia naturaleţii, e tocmai antitetică artificialităţii, defineşte firescul, cazualul.

Acestea fiind spuse, cred că ar trebui să-mi schimb titlul blogului în Naturalness 😀

Advertisements

12 Responses to “Artificial sau natural?”

 1. de cele mai multe ori prima impresie difera de adevarata natura a “noului venit “.
  cred ca fiecare om are propriul mod de a interactiona cu cei din jur .
  unii poate ca asa se simt mai ok , stand in expectativa , iar asta nu cred ca tine neaparat de falsitate .

  poate ca din graba in care traim ne hazardam sa ne catalogam semenii, fara a mai avea rabdare sa-i descoperim daca nu ne acapareaza privirea cu ceva “stralucitor”…

  • Pe mine m-a deranjat aprecierea lor, de aia le-am şi zis-o că pentru ei ceea ce se defineşte ca artificial, poate fi doar naturaleţea altuia. Chestie de nuanţă şi relativitate.

   Cât despre catalogat, eu m-am lecuit, îmi place să las omul să se dezvăluie singur. E drept că ştiu şi ce întrebări să pun, şi când… 😀

 2. Bine punctat. fiecare persoana e naturala, doar ca stadiul de naturalete depinde de la om la om. problema intervine totusi atunci cand unii incearca sa mascheze acea naturalete, de teama ca, vazuta din exterior, poate parea “artificiala”.
  Cta despre titlul blogului…people like “artificiality”…so don’t bother being natural :))

  • Mulţumesc, nici nu mă gândeam să schimb. Doar că de obicei, orice lucu mă caracterizează în gândire, porneşte cu mine ca exemplu. De dragul artei însă, nu schimb titlul. M-am obişnuit cu el aşa 🙂

 3. Ea şopteşte Says:

  Timida am fost si sunt si eu in continuare. Din fericire insa nu am fost niciodata in situatia in care sa las altora impresia ca sunt falsa, fiind considerata la inceput doar infumurata sau chiar prostuta.

  Trecand acum la subiectul tau, intr-adevar fiecare are gradul sau de naturalete. Ceea ce am observat e ca adesea multi dintre noi tind sa mascheze firescul lor din dorinta de a nu-i face pe ceilalti sa isi faca o impresie anume sau pentru a corespunde cat mai bine asteptarilor lor. Daca de felul tau esti o fre extrem de directa si spui totul verde in fata, la interactiunea cu anumiti oameni esti oarecum obligat sa iti temperezi aceasta sinceritate, sa o estompezi doar pentru a nu rani sau supara (fiecare are sensibilitatea lui si nu toti agreeaza oamenii foarte directi) si atunci in mod inevitabil intri intr-un rol care iti aduce nitica “artificialitate”.

 4. Da, eu sunt foarte direct, şi ştiu că asta uneori dăunează. Dar intenţia mea e să sar nişte paşi inevitabili de iluzii, sunt ceea ce sunt, eşti ceea ce eşti etc.

  Ce-i între e de multe ori artificializarea unor stări naturale.

  Mie mi-au plăcut mereu tipele timide 😀

 5. Ea şopteşte Says:

  :)) Cum poate sa iti placa o fetisoara care se pierde si roseste daca te uiti mai fix la ea sau daca ii faci un compliment? Mie imi plac fetele cu tupeu. 😀

 6. Tocmai opusele care se atrag. Şi eu nu caut pe una care să-mi concureze, ci să mă tempereze… 🙂

 7. Ea şopteşte Says:

  E foarte adevarata treaba asta cu opusele care se atrag. Si eu am mereu nevoie de un el care sa ma aţâţe, să mă scoată din starea de moluscă letargică şi timidă.
  Dacă nu ai găsit-o încă pe cea care să te tempereze îţi spun “spor la căutat!”
  Dacă ai găsit-o îţi spun “felicitări!”

 8. Ea şopteşte Says:

  Mersi, mersi. Nu sunt tot timpul timida. Depinde de omul din fata mea. Cred ca ar fi corect sa spun ca sunt emotiva, rusinoasa, nu neaparat timida. 😀

 9. Negativisto 😀 Eu tind spre o stare mai zen, deci prefer să elimin filtrele care aruncă o aură neplăcută.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: