De ce ‘artificial sun projection’?

Am fost întrebat de câteva ori de unde mi-a venit ideea pentru numele blogului. Iniţial a fost art, apoi artificiality, iar acum artificial sun projection.Ador să lucrez cu simboluri. Metaforele mereu m-au binedispus, şi mai mult, au dat un sens mai larg lucrurilor pe care am vrut să le exprim.

Aşa că m-am gândit să îmi răspund şi mie… de ce artificial sun projection?

 

Artificial – dorinţa de a crea ceva perfect, personalizat, de a atinge un nivel care în mod natural nu există. Oarecum face o notă disconcordantă cu Soarele, perfect natural şi neprelucrat.

Sun – sursa naturală a vieţii. Căldură, lumină, energie. Practic, definiţia vieţii constă în acceptarea Soarelui ca fiind primordial pentru existenţă.

Projection – termen metaforic de a insufla caracteristici dorite unor ţinte care nu dispun de acele atribute. Dacă ar fi să le leg pe toate, e proiecţia vieţii asupra unor imagini moarte, pentru a crea dinamică şi senzaţia aceea de ‘drum’ pe care o ador. Mereu în mişcare, mereu cu un scop, mereu cu o ambiţie. O proiecţie pentru un drum, o ţintă, o căutare personală.

 

S-ar putea spune că e proiecţia mea asupra lucrurilor din jur. Sau ale lor asupra mea. Însă cert e că modelarea reciprocă a dat naştere unor lucruri cărora am devenit loial şi cu care voi continua să jonglez până nu-şi mai vor avea rostul.
Desigur, e şi numele unei piese care într-o vreme îmi plăcea mult. Nu-i pentru cei cu gusturi muzicale sensibile… iar eu nu concep muzica fără versuri. Un duo perfect.

Advertisements

5 Responses to “De ce ‘artificial sun projection’?”

 1. chiar si eu m-am intrebat 🙂 imi place cum suna asta “S-ar putea spune că e proiecţia mea asupra lucrurilor din jur. Sau ale lor asupra mea. “

 2. Imi placea mai mult cum suna “Battle for the sun”, a lui otrava. Soarele insusi simbolizeaza absolutul; lupta pentru soare – implinirea.

  imi place cum folosesti tu metaforele. Si mi-a placut mult metafora..”prin urmele de zapada”.:) Metaforele sunt expresiile fizice ale unei realitati extreme.

 3. “Initial a fost art.” ..De ce “art” m-am intrebat.. cum privesti tu arta… Grecii numeau logica- arta cercetarii si a expunerii. Cred ca asa ai privit tu lucrurile. Cred ca asta este genul de arta care tie iti place cel mai mult. 🙂

  • Am scris acum mult timp despre asta, nu mai reţin în care postare… cum că arta de obicei izvorăşte dintr-o emoţie intensă, o suferinţă, o lipsă.

   De altfel, şi acest blog a pornit dintr-o nevoie care trebuia satisfăcută. Însă pe parcurs a devenit altceva, manipulată sub diferite forme. A devenit artificială.

   Dar da, îmi place logica enorm, chit că n-o stăpânesc pe deplin, sunt reţinut de emoţii uneori.

 4. Sa stii ca m-am intrebat de multe ori ce semnifica numele blogului tau. Interesant, dar si mai interesanta mi-a parut definitia ta pentru arta. 😉
  Pe mine, daca ar exista, m-ar speria perfectiunea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: