Relaţiile se definesc în momentele critice

Titlul acesta îmi stă în lista de drafturi de câteva luni. Şi tot trecând prin lista de idei neterminate care-mi aglomerează capul, m-am gândit să scriu despre faptul că pentru a şti cât de puternică e o relaţie (indiferent de ce natură) trebuie să aibă momente de zdruncinare sau chiar de dezamăgire profundă.

Evident, să-mi explic afirmaţiile 😀

Cât timp toate merg bine, e uşor. Pentru că nu se cere niciun efort special pentru a face faţă situaţiilor convenabile, sau momentelor în care fericirea e la cote ridicate. E ca şi cum ai avea o prăjitura şi ai mânca-o, e atât de simplu. Bine, mai există cazuri aparte care nu ştiu să se bucure, dar asta e pe altă idee.

Dar când ştii cu adevărat care e natura unei relaţii ? cum îţi dai seama dacă e ceva care poate rezista şi împlini nevoia aceea de a interacţiona cu omul respectiv?

La fel cum tot sistemul de evoluţie stă pe teste definitive (ştii vâna? da? trăieşti. nu? mori – ştii zbura? da? interacţionezi cu oameni care îţi oferă soluţii noi sau ajutoare. nu? rămâi în lumea ta fără contact cu ‘noul’- ştii lecţia? da? atunci treci mai departe în etapa următoare. nu? pici testul).
Aş putea merge mai departe să spun că întreaga societate se bazează pe teste continue. Probleme care trebuie rezolvate. Dileme care trebuie lămurite. Obstacole care trebuie depăşite.

Nu fac decât să pun coada la prună, de fapt niciodată nu am considerat că descopăr nimic nou. Doar înţeleg ceea ce şi alţii au făcut-o la vremea lor.

Revenind la relaţii însă …

Prima ceartă. De regulă e una blândă, poate fi dintr-un motiv stupid sau pe fundal nervos sau de oboseală, însă adesea e cea mai importantă fază din începutul unei relaţii. O ceartă exprimă oarecum o frustrare nerezolvată, care influenţează direct relaţia respectivă. Cu cât se agravează, cu atât devine mai distructivă în timp, iar o frustrare care nu este tratată ajunge să devină tipar şi în cele din urmă, trăsătură de personalitate. Dacă relaţia face faţă cu brio, e de bun augur, evident. Dacă e zdruncinată, este un semn de slăbiciune. Lipsă de comunicare, tensiuni acumulate inutil, proiecţii din afară, intervenţii străine etc. Cauzele sunt multiple, dar sănătos este ca orice relaţie să-şi găsească răspunsurile în interior. Altfel, de sine stătătoare nu face faţă. Excepţia ar face-o începuturile, când poate există nevoia de mici roţi ajutătoare. Dar numai la început.

A 20-a ceartă. Deja e un număr mare. De regulă, certurile se împart în constructive şi distructive. Cele constructive duc la un rezultat, iar o problemă clarificată nu mai apare. Cele distructive sunt recursive, nu se încheie niciodată, şi sunt fie tipare imuabile, fie încăpăţânări ale celor 2 în a nu lăsa spre numitorul comun. Se ajunge deja la un nivel de incompatibilitate verbală şi afectivă, pentru că multe certuri pornesc din faptul că fiecare om simte diferit lucrurile, iar interpretările pot fi în antiteză uneori. Dacă se supravieţuieşte în continuare, dar de data aceasta cu oarecare nemulţumiri ce ar trebui lămurite mai apoi, încă vorbim de o relaţie solidă.

A suta cearta. Deja e prea mult. Nervii se consumă inutil pe lucruri care nu-şi găsesc răspuns uşor. Acuzaţiile ricoşează de la unul la altul într-o veselie, astfel că fiecare ajunge să arunce rahat pe celălalt. Nu mai există fericire, nu mai există nivel de plăcere ridicat ca la început. Există o stare de bine, decentă, pe care o vrea fiecare. Problema e că deja acea stare se vrea a fi diviziunea relaţiei, fiecare căutând spaţiul propriu şi eliberarea dintr-o problemă nerezolvabilă.

Soluţiile. Multiple, complicate sau simple, întotdeauna cer un efort. Întotdeauna vor defini dibăcia membriloc şi capacitatea lor de a diferenţia divergenţele minore faţă de problemele fatale, şi vor trata fiecare cu atenţia cuvenită. Exagerările nu au ce căuta într-un mediu sănătos, şi e de preferat să se stabilească nişte reguli de început, pe lângă evidenta prezentare a lucrurilor pe care şi le doreşte / nu şi le doreşte fiecare.

Comunicarea continuă e vitală. O problemă e mai uşor de prevenit decât de rezolvat. Iar dacă totuşi apare, soluţiile trebuie să intervină imediat. Nu trebuie lăsate conflictele să mocnească. Iar pentru aceasta, trebuie o doză de deschidere şi maximă sinceritate faţă de celălalt.

Se spune că iubirea cucereşte totul. Eu spun că nu e aşa. Ajută, simplifică lucrurile. Dar nu rezolvă de la sine nimic. Eventual crează doar nişte piste de lansare pentru soluţii, nicidecum nu le oferă direct. Cedează omul mai repede pentru binele celălalt. Dar sacrificiul personal exagerat duce tot la dezechilibre.

Evident, orice relaţie e pe atât de puternică pe cât e contribuţia minimă a fiecărui membru. Şi de cele mai multe ori există prăpăstii mari (după un anumit timp, se zice 3 ani de obicei) între cât aport are un membru şi cât are celălalt. Pentru că se instaurează monotonia, sau egoismul unuia primează.

Ar mai fi multe de spus, dar e un subiect care nu se încheie niciodată, şi fiecare personalizare ar deschide noi perspective. Ştiu doar că fiecare din lucrurile scrise tind să devină parte din tot ce trăiesc, pentru că modul cel mai bun de a arăta altora un fapt este de a-l exersa tocmai tu.

Advertisements

21 Responses to “Relaţiile se definesc în momentele critice”

 1. am trecut ( cred ) şi de a 100-a ceartă , dar ne-am întors la … prima , aia dulce în care totu-i ca mierea :)) acuma-s tare curioasă cu mitul ăla de 3 ani, dacă îl vom combate , sau …

 2. Totul se cam defineste in momente critice..
  Asa cum nici calugarii nu mi se pare ca au siguranta ca pot fi ,,sfanti”, ca nu ,,pacatuiesc”, din simplul motiv ca ei se sustrag de la tentatii, ocolesc obstacolele, si nu le infrunta. (ciudat exemplul in context, dar mi-era neaparat sa il spun 😛 )

  Din pacate, de multe ori constientizam prea tarziu ca e vorba de un obstacol, ca e un test, ca e un puzzle pe care daca il rezolvam vom evolua inspre mai bine. De multe ori esti atat de prins in momentul prezent incat ti se sterge din minte imaginea de ansamblu.
  Chiar recent am trecut printr-o ,,cearta” aproape catastrofala si sfatul pe care l-am primit (atat eu, cat si el) de la prieteni a fost sa lasam sa treaca putin timp, sa nu mai vorbim despre asta, ca trece de la sine. Mi s-a parut atat de eronat sa lasi timpul sa rezolve si sa ignori problema, caci ea va ramane acolo daca nu e rezolvata. Plus ca eu nu pot dormi daca nu stiu ca am obtinut totusi o rezolvare a dilemei :))

  p.s Tot ce ai scris e absolut perfect in teorie, ramane sa putem si aplica, constant.

 3. nu ai intalnit si persoane cu care nu te poti certa, e frustrant 😀 tu zici, el tace, apoi taci si tu, ca ajungi la concluzia ca te consumi degeaba 🙂
  eu recunosc ca nu prea ma stiu certa, insa stiu sa caut momente oportune in care sa spun ce nu-mi place, sa discut anumite lucruri care nu mi se par ok 😀
  practica intotdeauna e mai grea

 4. Petronela Brumă Says:

  Incep prin a-ti spune ca mi-a placut enorm partea in care ai spus ca iubirea nu e cea care asigura complet bunul mers al relatiei. Multi ar trebui sa caste ochii si urechile si sa inteleaga asta. Din punctul meu de vedere iubirea e o fundatie, in timp ce comunicarea sanatoasa si reala, echilibrul, implicarea aproximativ egala a celor doi care formeaza cuplul, compatibilitatea sexuala sunt stalpii de rezistenta ai acestei “constructii”. O cearta mica (dar cu motive bune) nu strica niciodata desi multi prefera sa le evite si sa se amageasca pe sine crezand ca totul e roz. Certurile sunt cel putin in opinia mea constructive, pentru ca lasa sa iasa la suprafata anumite aspecte care daca ar ramane nespuse, nediscutate, ar avea efectul unui foc mocnit, care arde incet transformand totul in cenusa la interior si ducand in final la o eruptie de suprafata care ar putea duce la ruptura. (si unde mai pui ca dupa cearta urmeaza make up sex? :)) ) Bine, nici sa te apuci de certat de la fiecare chichita nu e ok, pentru ca ridica semne de intrebare.

 5. Prefer de o mie de ori un barbat cu care sa ma cert de 100 de ori de-a lungul unei relatii, iar in final sa ne despartim decat unul care considera ca nu merita osteneala sa se certe cu o femeie(genul de care a amintit si Lilly). E clar ca tipului nu ii pasa de mine, de noi. Inevitabil ne indreptam, in liniste si armonie, spre dezastru.
  Daca stii sa aplanezi cu diplomatie conflictele iscate pe nepusa masa, daca stii sa le faci uitate, daca inveti din ele, sansele pentru o relatie de durata cresc considerabil.

  • Nu am militat niciodată pentru o relaţie fără certuri (e imposibilă), ci pentru una cu mai puţine certuri şi mai mult considerent pe binele celuilalt 🙂

  • E gresit a crede ca unor barbati in unele momente pur si simplu nu le pasa de partenera.

   Pur si simplu adopta o atitudine mai egoista gandindu-se la nervii sai.

   Plus ca la multe femei parca au o anume placere in a se certa:

 6. Luca Martini Says:

  Imi pare rau sa va contrazic, domnule Rares.. Oamenii care Iubesc nu dezamagesc, si nu dezamagesc profund. Ca daca este asa, atunci asta numai iubire nu se numeste. :)) Dar, fiecare o percepe in felul sau. sui generis. … In opinia mea, o relatie care incepe cu stangul sfarseste cu stangul. Oamenii care se iubesc intr-adevar nu se cearta, sau.. in cel mai bun caz ,evita conflictele (pe cat de mult posibil). le gasesc impreuna rezolvare.

  • Daca le evitam, conflictele, cum am putea sa le rezolvam?…

   Cand aduci doi oameni diferiti impreuna, chiar daca se iubesc foarte mult si sincer, apar conflictele de adaptare – si e normal sa apara. Orice presupune o schimbare, produce si un mic sau mare conflict intern, in primul rand (iar unele se manifesta si extern).

   Din pacate, conceptul de cearta e privit doar ca aspect negativ. Exista si cearta constructiva, precum exista si conflicte benefice.
   O cearta nu presupune neaparat sa te comporti urat cu celalalt, sa ii spui vorbe dureroase sau reprosuri.

  • Până şi oamenii care iubesc ajung să se certe. Pentru că iubirea aceea nu e singurul liant în viaţă, nu e singurul sentiment, nu e singurul punct de conexiune cu realitatea. Şi diferenţele apar în timp. Desigur că intervenţiile rapide şi la timpul potrivit, pe fundamentul iubirii, sunt de dorit. Dar iubirea singură nu rezolvă.

   Amar sau nu, până şi iubirea trece prin stomac.

 7. Luca Martini Says:

  Asa e, Colorbliss… Nu eram in forma mea cea mai buna cand am scris asta. Defapt, a scris si el un moment-dat: Comunicarea continuă e vitală. O problemă e mai uşor de prevenit decât de rezolvat. Iar dacă totuşi apare, soluţiile trebuie să intervină imediat. Nu trebuie lăsate conflictele să mocnească. Iar pentru aceasta, trebuie o doză de deschidere şi maximă sinceritate faţă de celălalt.

 8. […] invit pe toti la micul dejun: Addicted, Artificiality, Castiel, DianaEmma, Marmotica, Napocel, Nice, Pato, Roscata, Rhenus, Clopotel, Turistclujan, […]

 9. […] Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho  Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Postează dacă ți-a plăcut […]

 10. […] Norocul  Stela ‘mnealui Zoso  Zamfir  Zorin  Carmen  Victoria  V. Dâncu  Valentyn Valentin Lungu  Umograf  Turist  Tomata Theo  Teribil  Teo  Talex  Tatiana  Sweety Nice  Petronela Simpler  Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Pufica Postmortel  Plus  Paul papornița  Oxy  Ovidiu de la Panticeu Ovidiu Blag  Handmade  Iancu  Orestuca  Olga  Octeabrina  Oana  Nătălița  Nina  Nati  Naty Nata  Nadia  Nu ai boială  Măgădrean  Monica  Moldoveanul  Moiseev Miss Sasha miscellaneous  Mika  Michaela  Mihaela  Micael  Meow  Comănescu  Aceleași lucruri  Marina  Marin  Mariana Andreș  Mariana  madlenush  Lupul Sur  Luna Pătrată  Alexandru Ludmi  Liviu Alexa Limba Cailor  Lilly  Liliana Lilia Lili leraprimavera  Laura  Lady Minister  Kafkutza  Denis  Ion Ivan Iulisa&SoriN Iuliana  IronicBlonde  Irina Rusu  Irina  Ion  Ioana  Indiana Incertitudini   Igor  Iași  Hibrys  Hriho  Haoleu!  Groparu  Grapefruit  Dmitrii Geanina  Ghilotina  Gângureli  Gând licitat  Gazetino Gabriela P.  Gabriela N. Gabriela E.  Flori din suflet  Fata cu ceaiul  fancymiss  Expolicy  Evrika Evenimente Cj  Escu  Elena  Elena B.  Dulciuri  Dragoș Stanca   Lucian  Diverse Dindina  Digodana  DianaEmma  Diana  Victoria  Devoratoarea Daurel  danette  Dan D’ale vevriței  Cătălina  Cătălin  CuratMurdar  CRU Cristina V.  Cristina G.  Cristina B.  Cristina Bazavan  Cristi  Cosânzeana  Corina  Colorbliss  Paul  Ciribantrop Cinemafotomedia  Chipăruș  Cercelush  Câteceva  Carmen T.  Carmen N.  Cami Cafelluța  Bogdan  Bloody  Fărcaș  Blog de prost  Filumenista  Bicicleta  Bhendis  Leo Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana lu’  Manole  Anastasia  Anca  Andainn  Andra  Andra D. S.  Andrei  Androxa  Angela Angela S.  Anna  Antonița  Maria  Andrei  Aurora  Azumix Dindina Postează dacă ți-a plăcut pe:FacebookTwitterLike this:Like2 bloggers like this post. from → Condimente ← Miercurea făr’multe cuvinte – 16 (leapșă ilustrată) 6 comentarii leave one → […]

 11. […] Norocul  Carmen Stela ‘mnealui Zoso  Zamfir  Zorin  Carmen  Victoria  V. Dâncu  Valentyn Valentin Lungu  Umograf  Turist  Tomata Theo  Teribil  Teo  Talex  Tatiana  Sweety Nice  Petronela Simpler  Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Pufica Postmortel  Plus  Paul papornița  Oxy  Ovidiu de la Panticeu Ovidiu Blag  Handmade  Iancu  Orestuca  Olga  Octeabrina  Oana  Nătălița  Nina  Nati  Naty Nata  Nadia  Nu ai boială  Măgădrean  Monica  Moldoveanul  Moiseev Miss Sasha miscellaneous  Mika  Michaela  Mihaela  Micael  Meow  Comănescu  Aceleași lucruri  Marina  Marin  Mariana Andreș  Mariana  madlenush  Lupul Sur  Luna Pătrată  Alexandru Ludmi  Liviu Alexa Limba Cailor  Lilly  Liliana Lilia Lili leraprimavera  Laura  Lady Minister  Kafkutza  Denis  Ion Ivan Iulisa&SoriN Iuliana  IronicBlonde  Irina Rusu  Irina  Ion  Ioana  Indiana Incertitudini   Igor  Iași  Hibrys  Hriho  Haoleu!  Groparu  Grapefruit  Dmitrii Geanina  Ghilotina  Gângureli  Gând licitat  Gazetino Gabriela P.  Gabriela N. Gabriela E.  Flori din suflet  Fata cu ceaiul  fancymiss  Expolicy  Evrika Evenimente Cj  Escu  Elena  Elena B.  Dulciuri  Dragoș Stanca   Lucian  Diverse Dindina  Digodana  DianaEmma  Diana  Victoria  Devoratoarea Daurel  danette  Dan D’ale vevriței  Cătălina  Cătălin  CuratMurdar  CRU Cristina V.  Cristina G.  Cristina B.  Cristina Bazavan  Cristi  Cosânzeana  Corina  Colorbliss  Paul  Ciribantrop Cinemafotomedia  Chipăruș  Cercelush  Câteceva  Carmen T.  Carmen N.  Cami Cafelluța  Bogdan  Bloody  Fărcaș  Blog de prost  Filumenista  Bicicleta  Bhendis  Leo Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana lu’  Manole  Anastasia  Anca  Andainn  Andra  Andra D. S.  Andrei  Androxa  Angela Angela S.  Anna  Antonița  Maria  Andrei  Aurora  Azumix Dindina Postează dacă ți-a plăcut pe:FacebookTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. from → Condimente ← “Dosare” din copilărie 2 =)) No comments yet […]

 12. […] cei cu care impart bucurii si tristeti, cugetari sau vorbe in vant, si anume : Addicted, Artificiality, Castiel, DianaEmma, Marmotica, Napocel, Nice, Pato, Roscata, Rhenus, Tink3rbe11, Turistclujan, […]

 13. […] Norocul  Carmen Stela ‘mnealui Zoso  Zamfir  Zorin  Carmen  Victoria  V. Dâncu  Valentyn Valentin Lungu  Umograf  Turist  Tomata Theo  Teribil  Teo  Talex  Tatiana  Sweety Nice  Petronela Simpler  Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Pufica Postmortel  Plus  Paul papornița  Oxy  Ovidiu de la Panticeu Ovidiu Blag  Handmade  Iancu  Orestuca  Olga  Octeabrina  Oana  Nătălița  Nina  Nati  Naty Nata  Nadia  Nu ai boială  Măgădrean  Monica  Moldoveanul  Moiseev Miss Sasha miscellaneous  Mika  Michaela  Mihaela  Micael  Meow  Comănescu  Aceleași lucruri  Marina  Marin  Mariana Andreș  Mariana  madlenush  Lupul Sur  Luna Pătrată  Alexandru Ludmi  Liviu Alexa Limba Cailor  Lilly  Liliana Lilia Lili leraprimavera  Laura  Lady Minister  Kafkutza  Denis  Ion Ivan Iulisa&SoriN Iuliana  IronicBlonde  Irina Rusu  Irina  Ion  Ioana  Indiana Incertitudini   Igor  Iași  Hibrys  Hriho  Haoleu!  Groparu  Grapefruit  Dmitrii Geanina  Ghilotina  Gângureli  Gând licitat  Gazetino Gabriela P.  Gabriela N. Gabriela E.  Flori din suflet  Fata cu ceaiul  fancymiss  Expolicy  Evrika Evenimente Cj  Escu  Elena  Elena B.  Dulciuri  Dragoș Stanca   Lucian  Diverse Dindina  Digodana  DianaEmma  Diana  Victoria  Devoratoarea Daurel  danette  Dan D’ale vevriței  Cătălina  Cătălin  CuratMurdar  CRU Cristina V.  Cristina G.  Cristina B.  Cristina Bazavan  Cristi  Cosânzeana  Corina  Colorbliss  Paul  Ciribantrop Cinemafotomedia  Chipăruș  Cercelush  Câteceva  Carmen T.  Carmen N.  Cami Cafelluța  Bogdan  Bloody  Fărcaș  Blog de prost  Filumenista  Bicicleta  Bhendis  Leo Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana lu’  Manole  Anastasia  Anca  Andainn  Andra  Andra D. S.  Andrei  Androxa  Angela Angela S.  Anna  Antonița  Maria  Andrei  Aurora  Azumix Dindina Postează dacă ți-a plăcut pe:FacebookTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. from → Condimente ← Miercurea făr’multe cuvinte – 19 (leapșă ilustrată) No comments yet […]

 14. […] Invit cu drag toți prietenii din blogroll: Norocul  Carmen Stela ‘mnealui Zoso  Zamfir  Zorin  Carmen  Victoria  V. Dâncu  Valentyn Valentin Lungu  Umograf  Turist  Tomata Theo  Teribil  Teo  Talex  Tatiana  Sweety Nice  Petronela Simpler  Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Pufica Postmortel  Plus  Paul papornița  Oxy  Ovidiu de la Panticeu Ovidiu Blag  Handmade  Iancu  Orestuca  Olga  Octeabrina  Oana  Nătălița  Nina  Nati  Naty Nata  Nadia  Nu ai boială  Măgădrean  Monica  Moldoveanul  Moiseev Miss Sasha miscellaneous  Mika  Michaela  Mihaela  Micael  Meow  Comănescu  Aceleași lucruri  Marina  Marin  Mariana Andreș  Mariana  madlenush  Lupul Sur  Luna Pătrată  Alexandru Ludmi  Liviu Alexa Limba Cailor  Lilly  Liliana Lilia Lili leraprimavera  Laura  Lady Minister  Kafkutza  Denis  Ion Ivan Iulisa&SoriN Iuliana  IronicBlonde  Irina Rusu  Irina  Ion  Ioana  Indiana Incertitudini   Igor  Iași  Hibrys  Hriho  Haoleu!  Groparu  Grapefruit  Dmitrii Geanina  Ghilotina  Gângureli  Gând licitat  Gazetino Gabriela P.  Gabriela N. Gabriela E.  Flori din suflet  Fata cu ceaiul  fancymiss  Expolicy  Evrika Evenimente Cj  Escu  Elena  Elena B.  Dulciuri  Dragoș Stanca   Lucian  Diverse Dindina  Digodana  DianaEmma  Diana  Victoria  Devoratoarea Daurel  danette  Dan D’ale vevriței  Cătălina  Cătălin  CuratMurdar  CRU Cristina V.  Cristina G.  Cristina B.  Cristina Bazavan  Cristi  Cosânzeana  Corina  Colorbliss  Paul  Ciribantrop Cinemafotomedia  Chipăruș  Cercelush  Câteceva  Carmen T.  Carmen N.  Cami Cafelluța  Bogdan  Bloody  Fărcaș  Blog de prost  Filumenista  Bicicleta  Bhendis  Leo Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana lu’  Manole  Anastasia  Anca  Andainn  Andra  Andra D. S.  Andrei  Androxa  Angela Angela S.  Anna  Antonița  Maria  Andrei  Aurora  Azumix Dindina Postează dacă ți-a plăcut pe:FacebookTwitterLike this:Like2 bloggers like this post. from → Poezie ← Dorințe’mplinite 3 comentarii leave one → […]

 15. […] Norocul  Carmen Stela ‘mnealui Zoso  Zamfir  Zorin  Carmen  Victoria  V. Dâncu  Valentyn Valentin Lungu  Umograf  Turist  Tomata Theo  Teribil  Teo  Talex  Tatiana  Sweety Nice  Petronela Simpler  Mirela  silavarcald  shogunu  Sânziana  Ruxandra  Rominho Rokssana  Recurs  Olga  Rareș  Raluca  Radu Radu Neag  Radu L. que stii oare? Pufica Postmortel  Plus  Paul papornița  Oxy  Ovidiu de la Panticeu Ovidiu Blag  Handmade  Iancu  Orestuca  Olga  Octeabrina  Oana  Nătălița  Nina  Nati  Naty Nata  Nadia  Nu ai boială  Măgădrean  Monica  Moldoveanul  Moiseev Miss Sasha miscellaneous  Mika  Michaela  Mihaela  Micael  Meow  Comănescu  Aceleași lucruri  Marina  Marin  Mariana Andreș  Mariana  madlenush  Lupul Sur  Luna Pătrată  Alexandru Ludmi  Liviu Alexa Limba Cailor  Lilly  Liliana Lilia Lili leraprimavera  Laura  Lady Minister  Kafkutza  Denis  Ion Ivan Iulisa&SoriN Iuliana  IronicBlonde  Irina Rusu  Irina  Ion  Ioana  Indiana Incertitudini   Igor  Iași  Hibrys  Hriho  Haoleu!  Groparu  Grapefruit  Dmitrii Geanina  Ghilotina  Gângureli  Gând licitat  Gazetino Gabriela P.  Gabriela N. Gabriela E.  Flori din suflet  Fata cu ceaiul  fancymiss  Expolicy  Evrika Evenimente Cj  Escu  Elena  Elena B.  Dulciuri  Dragoș Stanca   Lucian  Diverse Dindina  Digodana  DianaEmma  Diana  Victoria  Devoratoarea Daurel  danette  Dan D’ale vevriței  Cătălina  Cătălin  CuratMurdar  CRU Cristina V.  Cristina G.  Cristina B.  Cristina Bazavan  Cristi  Cosânzeana  Corina  Colorbliss  Paul  Ciribantrop Cinemafotomedia  Chipăruș  Cercelush  Câteceva  Carmen T.  Carmen N.  Cami Cafelluța  Bogdan  Bloody  Fărcaș  Blog de prost  Filumenista  Bicicleta  Bhendis  Leo Abbibal  Adi Adrian Năstase  Alex  Daniela  Alexander  Alina  Alina S. Anna Altcersenin ASP Radu  Alunița  Amalia  Amelian  An Ordinary  Ana C. Ana lu’  Manole  Anastasia  Anca  Andainn  Andra  Andra D. S.  Andrei  Androxa  Angela Angela S.  Anna  Antonița  Maria  Andrei  Aurora  Azumix Dindina Postează dacă ți-a plăcut pe:Share on TumblrPrintDiggEmailLike this:LikeBe the first to like this post. from → Poezie ← Miercurea făr’multe cuvinte – 20 (leapșă ilustrată) No comments yet […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: